Verbinding met jezelf, wat is dat eigenlijk?
podcast · 05. april 2024
In de 10e aflevering van de Spiegelbeeld Podcast hebben we het over verbinding met jezelf. Voor sommigen een vage term, en daarom gaan wij er over in gesprek. Want in onze beleving is het verre van vaag! We hebben het over wat verbinding met jezelf is, waarom het belangrijk is, waar de verbinding verbroken is en hoe je weer terug in verbinding met jezelf komt. Vaak herken je wel wanneer je niet verbonden ben met je kern.

Ik ben het allermooist als ik helemaal mezelf ben
post · 28. maart 2024
Helemaal mezelf. Dat betekent dat ik helemaal goed genoeg ben, precies zoals ik ben. Dat mijn mooie kanten er mogen zijn, maar ook de kanten die waar ik onzeker over ben, mijn valkuilen, mijn angsten. Met alles wat er is, ben ik helemaal mezelf. En ben ik helemaal ok. En nog een stapje verder. Ik ben mooi als mezelf. Ik ben perfect als mezelf. Met al mijn imperfecties.

Wie ben ik en waarom ben ik hier?
post · 18. maart 2024
Best nog een lastige vraag om te beantwoorden. Ik ben een mens, maar ben ook een ziel. Mijn ziel is hier al vele levens. Wat zou dan nu de bedoeling zijn van dit leven? Wat is mijn ziels missie? Waarom ben ik hier? Alle ervaringen die ik in dit leven heb meegemaakt, zijn die dan de bedoeling? Wilde ik dit ervaren in dit leven? Wat is de les hierin?

Je vrouw-zijn vieren
post · 09. maart 2024
Ons vrouw-zijn, de vrouwelijke energie in ons (mannen en vrouwen) is eeuwenlang onderdrukt geweest. Nu is het tijd om deze prachtige verbindende, intuïtieve zachte kracht weer volop te omarmen en in te zetten.

De ziel
podcast · 01. maart 2024
De Ziel. Het is iets ongrijpbaars, maar raakt wel de kern van ons wezen. We spreken erover in allerlei spreekwoorden: "met hart en ziel", "je ziel onder de arm", "een verloren ziel", "ter ziele gaan". Maar wat bedoelen we dan eigenlijk?

Waarom kies je de partner die je kiest?
podcast · 23. februari 2024
Door de jaren heen is er best veel verandert in hoe we onze levenspartner kiezen. Vroeger was het huwelijk een economische aangelegenheid en was je levenspartner niet altijd een vrije keuze. Maar tegenwoordig is het huwelijk een romantische kwestie waarin het lijkt alsof we door de jaren heen steeds meer verwachten van onze partner.

Het pad naar jezelf is geen rechte lijn
post · 21. februari 2024
Om te openen en een volgende stap in jezelf te zetten, gaan we vaak door laagjes heen van angst, van schaamte, van kwetsbaarheid.. En net als je denkt dat je weer heel wat hebt opgeschoond en doorheen bent gegaan. En je voelt je super. Pats, kom je weer een ander laagje tegen. Dat valt tegen. De criticus in jezelf heeft zijn oordeel snel klaar. Zie je wel, je kunt het niet. Je hebt nog niks geleerd.

Ga je mee naar dromenland?
16. februari 2024
In de aflevering van vandaag nemen we je mee in onze droomwereld. We ervaren het beide als heel waardevol om onze dromen te duiden en zien dromen als boodschappen vanuit het onbewuste, vanuit de ziel.

Yin en Yang in onszelf
podcast · 09. februari 2024
Hoe zou de wereld eruit zien als het mannelijke en vrouwelijke, de yin en de yang in iedereen in balans zou zijn? Wow, ik kan het me haast niet voorstellen. Dan zou alles in evenwicht zijn, dan zou de wereld vol liefde en vrede zijn. In mijzelf herken ik de uitdaging om de vrouwelijke energie helemaal te omarmen, maar ook de uitdaging om de mannelijke kant helemaal te omarmen.

Alles mag er zijn en alles is goed
post · 07. februari 2024
Als je je zwaar voelt en je bent helemaal niet happy, is dit ook een detox van je systeem. Een uiting en reiniging van negatieve gedachten en gevoelens. Door deze ook de ruimte te geven en er te laten zijn, schoon je jezelf hiervan. Wees je bewust dat je aan dit deel van jezelf een moment alle ruimte geeft. Het kan helpen om te schrijven of hardop alles uit te spreken wat je voelt en wat je denkt.

Meer weergeven