Aanpak van stress

Zou je zelf ook graag...

  

✔    Méér rust willen voelen?   

 

✔    En méér los willen laten?

 

✔    Méér vanuit jezelf willen reageren?

 

✔    En vertrouwen op je eigen gevoel?

 

✔    Méér kalmte en overzicht voelen bij stress?

 

✔    De balans herstellen tussen denken en voelen?

 

 

Als je kijkt naar mensen die lekker in hun vel zitten en het leven goed aan kunnen, dan is er bij hen sprake van een balans tussen denken en voelen. Deze mensen lijken tegenwoordig zeer in de minderheid te zijn, vooral omdat het denken zo wordt gestimuleerd in onze huidige maatschappij, waardoor het voelen bij de meeste mensen sterk achterblijft. Sterker nog, we zijn emoties als iets ingewikkelds gaan beschouwen, waar weinig grip op te krijgen is. Het gevolg is dat veel mensen nauwelijks meer in staat zijn om hun eigen gevoelens te herkennen en erkennen. Liever stoppen we ze weg, eten of drinken we ze weg of we relativeren erop los. De training Aanpak van Stress is bedoeld voor iedereen die een zekere vorm van stress ervaart en niet goed in zijn vel zit: het piekeren en het jagen hebben de

overhand genomen.

 

Met het programma Aanpak van Stress doorloop je als cursist grofweg 3 fasen: vertragen, emoties voelen en emoties gaan managen. Vooral de eerste stap blijkt in de praktijk een lastige, want het programma moet samen met de coach een stok tussen de spaken zien te krijgen om het rennen en piekeren eindelijk eens te stoppen! Zonder stilstand kan men zich

niet ontwikkelen, dus de eerste modules waarin ‘het vertragen en begrijpen wat er gebeurt’ centraal staat, zijn essentieel voor het welslagen van deze training. Module 4 vormt het hart van de training en hierin leer je als cursist waar het uiteindelijk om gaat: het managen van je emoties. Als je dat proces gaat beheersen en consequent weet toe te passen, dan beloven wij dat je veel meer rust, meer kracht en meer zelfvertrouwen gaat ervaren!

Verschillende technieken worden ingezet om het denken en voelen steeds meer te integreren: ademhaling, hartcoherentie, ontspanningsoefeningen, meditatie en yoga en observatie-opdrachten.

 

Voor wie is de training geschikt?

De training Aanpak van Stress is goed in te zetten wanneer er sprake is van matige tot ernstige stress-gerelateerde klachten. Mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, spanning, onzekerheid, overmatig piekeren of mensen die lichamelijke (pijn)klachten door spanning ervaren. Afhankelijk van de aard en de zwaarte van de problematiek kan een keuze worden gemaakt om het programma begeleid of onbegeleid te doorlopen.

 

Wil je meer weten?

  • Voor meer informatie over de structuur van de trainingen, tijdsinvestering en verschillende vormen, klik hier.
  • Hoe kan ik zo snel mogelijk van start? Klik hier.

 Vormen:

- individuele coaching 

- groepscoaching/ training

- workshop "Uit je hoofd, in je lijf!"

- workshop/ training op maat