Hoe kun je aan jouw hartritme zien hoe jij in je vel zit?

Als je gefrustreerd, bang, bezorgd of boos bent is je hartritme ongelijk en onregelmatig. Als je gevoelens van waardering en liefde voelt laat je hartritme een mooie vloeiend verloop zien. Het coherentie apparaatje dat ik gebruik, laat dit heel duidelijk zien. Het is een mooi meetinstrument om te checken hoe je erbij zit.

Aan de andere kant is het ook een instrument dat je kunt inzetten om jezelf te trainen om je coherentie te vergroten. Waarom zou je dat doen?

Bij een hoge coherentie voel jij je in de flow, vol energie, heb je inspiratie en ideeën.

Bij een lage coherentie voel je je over het algemeen gestrest, druk in je hoofd en buitelen gedachten over elkaar heen.

Door je coherentie te trainen krijg je meer grip op je emoties en hoe je je voelt. Vooral voor mensen die stress ervaren, is dit een prachtige tool om meer rust en meer grip te gaan ervaren. Ik werk in mijn praktijk in het programma “Aanpak van Stress” met dit meetapparaat. Je sluit het aan op je oor. Via een app op je telefoon kun je zien hoe het staat met je hartcoherentie. Vervolgens doe je een oefening gebaseerd op je ademhaling en je aandacht. Je zal merken dat je coherentie steeds hoger wordt en dat je zelf ook gaat herkennen wanneer je “coherent” bent en wanneer niet. En dat je dan jezelf door middel van je ademhaling en aandacht weer terug kan brengen.

Wil jij meer hierover weten? Ik nodig je uit voor een kennismakingsgesprek, waarin we ook direct jouw coherentie meten.  Hier plan je direct een afspraak in. Tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 0