· 

Wie ben ik en waarom ben ik hier?

Best nog een lastige vraag om te beantwoorden. Ik ben een mens, maar ben ook een ziel. Mijn ziel is hier al vele levens. Wat zou dan nu de bedoeling zijn van dit leven? Wat is mijn ziels missie? Waarom ben ik hier? Alle ervaringen die ik in dit leven heb meegemaakt, zijn die dan de bedoeling? Wilde ik dit ervaren in dit leven? Wat is de les hierin? 

 

Als je zo in de waan van de dag je dingen doet, ben je hier niet mee bezig. Maar toch is het wel een vraagstuk dat kan knagen. Ben ik nu aan het doen wat ik hier kom doen? Of ben ik aan het uitstellen, me afleiden? Door aan het hobbelen zonder de diepere laag te zien en ontdekken? Het kan ook best spannend voelen om deze diepere laag te voelen en aan te kijken.

 

En hoe doe je dat dan? Jouw hart kan je vraag beantwoorden. In je hart ligt een poort naar je ziel. Daar kun je voelen waar je ziel blij van wordt. Als je vleugels krijgt van de dingen doet die je doet, ben je volop bezig met je ziels missie. Als het beklemmend voelt bij je hart en er knaagt wat, dan is het belangrijk om daar eens naar te luisteren. Wat wil je hart jou vertellen? Waar stroomt de energie niet, wat mag aangekeken worden? Je hart is je kompas.

 

Ik nodig je uit om stil te staan en te voelen. Neem een moment voor jezelf. Adem eens 3 keer bewust in en uit. Maak contact met je lichaam. Voel je voeten en hoe je gedragen wordt door de aarde. Maak verbinding met je hele lichaam. Hoe voelt het als jij alle aandacht geeft aan de verbinding met je hart? Kun je hier contact mee maken en hier helemaal in zakken? Wat wil jouw hart je vertellen? Wat is het verlangen wat je daar voelt. Weet dat alles wat je voelt goed is. Leg er geen oordeel in, je ziel heeft geen oordeel op jou. Alleen het belang om je verder te helpen op jouw zielepad. En je hoeft alleen de eerste stap maar te weten, de rest komt daarna. Als je je hart gebruikt als kompas, weet je wat dit is.

 

Ik heb een begeleide meditatie voor je gemaakt om je hierbij te helpen. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt de nieuwsbrief met daarin de link. 

 

Ik heb ook onlangs samen met Janneke Dijkhuis ook een podcastaflevering gemaakt  over de ziel. Luister deze hier: