· 

De ziel

De Ziel. Het is iets ongrijpbaars, maar raakt wel de kern van ons wezen. We spreken erover in allerlei spreekwoorden: "met hart en ziel", "je ziel onder de arm", "een verloren ziel", "ter ziele gaan". 

 

Maar wat bedoelen we dan eigenlijk?

 

We hebben er vaak wel gevoel bij dat de ziel diep in je zit. Dat je ziel ook het lichaam verlaat als je dood gaat. De ziel bevat dus blijkbaar een bepaalde levensenergie. Hoe is het als je je hier helemaal mee kunt verbinden?

 

In aflevering nummer 9 delen we onze kijk op de ziel op een luchtige manier. We hebben het over verschillende aspecten van de ziel. Over je zielsmissie en tools om deze te ontdekken. 

Hoe je ziel incarneert en door vele levens beweegt. En ook hoe het contact met de ziel voelt, wanneer je weet dat iets bezield is. We bekijken de ziel vanuit het Sjamanisme en leggen een link naar Jungiaanse psychologie.

 

In een keukentafelgesprek.

 

Met dit gesprek zijn we ook bijna aan het einde van het podcast experiment: 10 afleveringen. 

Het resultaat van dit experiment tot dusver? 

We hebben er zin in. We vinden het leuk. We hebben nog veel te leren. Het kost best veel tijd….

 

We bespreken grote thema's in minder dan een half uurtje.

Maar we willen meer de diepte in.

 

Dus we gaan door! 

Maar wel net iets anders.

Iedere eerste vrijdag van de maand mag je een nieuwe aflevering van ons verwachten en dan diepen we een uurlang een onderwerp uit. Heb jij een vraag of een suggestie om mee te nemen in een volgende podcast, laat het weten.

 

Op deze eerste vrijdag van maart diepen we het thema "de ziel" uit in een bezield gesprek :).

Luister je mee?