· 

Het pad naar jezelf is geen rechte lijn

Om te openen en een volgende stap in jezelf te zetten, gaan we vaak door laagjes heen van angst, van schaamte, van kwetsbaarheid.. En net als je denkt dat je weer heel wat hebt opgeschoond en doorheen bent gegaan. En je voelt je super. Pats, kom je weer een ander laagje tegen. Dat valt tegen. De criticus in jezelf heeft zijn oordeel snel klaar. Zie je wel, je kunt het niet. Je hebt nog niks geleerd.

 

Belangrijk is het om te weten dat het pad naar zelfontwikkeling geen rechte lijn omhoog is. Het is een pad van pieken en dalen. Het hoort erbij. Je hebt een mooie stap gezet en bent goed bezig. Dan kom je weer nieuwe uitdagingen tegen. Soms is het een of twee stappen terug en daarna weer vooruit.  Ook daar werk je weer door heen. Voor je het vergeet kijk je niet achterom, maar geef je jezelf op de kop en baal je van jezelf.  

 

Kijk waar je vandaan komt! Welke stappen je al hebt gezet, hoe mooi je op weg bent. Wees trots op al die stappen die jij al gezet hebt. En de reis die jij aan het maken bent. Als je terug kijkt kun je zien wat je allemaal al hebt geleerd. Als je vooruit kijkt, zie je nog niet de weg die voor je ligt. Die ontvouwt zich stukje bij beetje.

 

Besef je dat dit allemaal bij het proces hoort, de reis die jij maakt met je zelf. Weet dat de dalen erbij horen. Dit hoort allemaal bij de reis naar steeds meer jezelf worden. De momenten dat je het even niet weet. Dat je last hebt van onzekerheid, van angst om stappen te nemen. En als je daar weer doorheen beweegt, ga je weer klimmen. Zet je stapjes vooruit en kom je weer verder. Dit hoort bij het groeipad waarop jij op weg bent. Vertrouw op het proces en dat je het weer verder brengt.

 

Soms is het fijn als er iemand een stuk met je mee reist. Om je te helpen de volgende stappen te ontdekken en te zetten.

 

 

In mijn 3 gratis stappen om je patroon te doorbreken, reis ik al een stukje met je mee. Ik help je waarnemen welke beschermingsmechanisme je tegenaan loopt. In de tweede stap maak je verbinding met je kwetsbare zelf en wat deze nodig heeft. En in stap 3 maak je verbinding met het deel in jou dat heel en compleet is. Om deze meer ruimt te geven. Meer weten?