· 

Alles mag er zijn en alles is goed

Ook al voel je je zwaar en gestrest, alles mag er zijn en alles is goed.

Als je je zwaar voelt en je bent helemaal niet happy, is dit ook een detox van je systeem. Een uiting en reiniging van negatieve gedachten en gevoelens. Door deze ook de ruimte te geven en er te laten zijn, schoon je jezelf hiervan.

 

Wees je bewust dat je aan dit deel van jezelf een moment alle ruimte geeft. Het kan helpen om te schrijven of hardop alles uit te spreken wat je voelt en wat je denkt. Laat je emoties er helemaal zijn. Zonder oordeel. Alles is goed en mag er zijn.

 

Dit ruimt op en geeft vervolgens ook ruimte aan andere delen in jou. Delen die hier een tegenwicht tegen bieden. Die weten dat er ook veel positieve dingen zijn in je leven. Ook al is het maar de zon die schijnt of de vogeltjes die je hoort fluiten, een glimlach van iemand die je tegenkomt, de knopjes in de natuur die weer opkomen en gaan bloeien.

 

Vaak willen we alle negatieve gevoelens wegstoppen en willen we dat ze er niet zijn. Daarmee houden we ze juist in ons systeem aanwezig. En blijven ze aankloppen om gehoord te worden. En kloppen ze steeds heftiger als je niet wilt luisteren.

 

Alles mag er zijn in jou. Alles is goed. Ontspan terwijl je dit laat stromen. Open je en laat jezelf zien. En heb oog voor wat zich afspeelt in jouw hoofd, in je emoties, in je lichaam en in je hart en je ziel.

 

Ik weet dat het heel spannend kan voelen om je hiervoor te openen. Het kan voelen of je overspoeld kan worden door de emoties en dat je hier niet meer uit komt. Het kan helpen om dan jezelf te bekijken vanaf een afstand. Kijk als een waarnemer in jezelf naar dit deel in jou dat zich zwaar voelt. En observeer wat deze wil zeggen en voelt. Ook kun je natuurlijk hulp vragen om een stuk in jezelf aan te kijken en de ruimte te geven. Je kunt hiervoor ook bij mij terecht. Ik help hier graag bij om de veilige bedding te bieden om te kunnen openen en met een liefdevolle blik in jezelf te kunnen aankijken wat er is.

 

Zie het leven als een reis. Laat spanning en stress en onzekerheid niet te zwaar wegen. Het leven mag met vallen en opstaan zijn, het mag spelen zijn, het mag ontdekken en leren zijn. Daarbij hoort dat het gaat met ups en downs. Met fouten en met leren. En genieten van de reis die het leven is.

 

Omarm jezelf met alles wat je bent. Je bent goed genoeg, precies zoals je bent.