Bescherming voor mijn innerlijk kind

Toen ik ontstond als ziel was ik heel, compleet en puur. Maar ook open en kwetsbaar en afhankelijk. Al snel leer je wanneer je wel en geen liefde en aandacht krijgt.  

 

Door gekwetst te worden ontstaan er beschermingsdelen in jezelf. Om dit kwetsbare kind in jou te beschermen.  Als laagjes om je kwetsbare zelf heen. Zo kan het zijn dat je altijd de grapjas uithangt om zo ervoor te zorgen dat je geliefd wordt en erbij hoort. Of je ontwikkelt een perfectionist in jezelf die altijd alles goed doet om zo goed genoeg te zijn. Ik herken bij mezelf veel verschillende beschermingsdelen. Eén die sterk aanwezig was is de pleaser die vooral kijkt wat een ander graag wil. En de innerlijke criticus die veel oordeel op mij laat horen.  Elk deel heeft zijn kracht, maar ook zijn valkuil als deze teveel aanwezig is.  Zo zijn er vele beschermingsmechanismes binnen jezelf te ontdekken. 

 

Deze delen kunnen zo sterk vertegenwoordigd zijn dat je je ermee identificeert. Zo ben ik nou eenmaal. Zo zit ik in elkaar. 

 

Als je getriggerd wordt kun je ontdekken wat er gebeurt. Je kunt achteraf reflecteren op wat er gebeurt. Welk mechanisme schakelt dan in? Maak je je groot, maak je je klein? Ga je heel hard je best doen of word je een rebel? Het is ook interessant om te ontdekken welke overtuiging hieronder zit. Wat is het dat dit deel jou komt brengen en waarom.  

 

Zo kun je gaan ontdekken dat je bestaat uit vele innerlijke delen. Die vaak heel nuttig zijn en je hebben gediend om te kunnen overleven. 

Soms kan een beschermingsdeel zo aanwezig zijn dat het je in de weg gaat zitten. Of dat het andere delen in jezelf overschaduwt. Een deel dat gauw overschaduwt wordt is het innerlijk kind in jou dat puur en heel is. 

 

Wil je meer hierover ontdekken en op onderzoek in jezelf? Vraag dan nu gratis de 3 stappen aan om jouw innerlijke wereld te ontdekken en niet helpende patronen te doorbreken. Met inspiratie, kennis en oefeningen neem ik je mee op ontdekkingstocht om te zien wat er in jou speelt, de verbinding weer te maken met het gekwetste deel in jou om dat te geven wat het nodig heeft. En de verbinding te maken met het hele en pure deel in jou om dit te vergroten. 

 

Ja, ik wil hier meer over weten!