Voel jij je vrij om helemaal jezelf te zijn

Weet jij nog hoe het voelde om als kind volledig vrij te zijn. Je kon vrij spelen, vrij je emoties te uiten, aangeven wat je wilt. Dat ging vanzelf, zonder na te denken. Als je heel boos was, stampte je met je voeten op de grond en schreeuwde. De boosheid zakte en je ging weer verder. Je kon springen en helemaal in extase zijn van blijdschap.

 

Hoe ouder je wordt, hoe meer je die aangeboren vrijheid kwijt raakt. Door pijnlijke ervaringen, maak je automatisch beschermingsmechanismen aan om dit niet meer mee te maken.

 

Het kunnen kleine oorzaken zijn, die in de ogen van een kind heel heftig worden ervaren. Zo wordt je bijvoorbeeld een keer uitgelachen door andere kinderen, waardoor je je zo gekwetst voelt dat je besluit niks geks meer te doen en je vooral heel klein en onopvallend te maken. Of je sluit je hart een beetje af. Je pijn (maar ook je vreugde) wordt gedempt. Jouw systeem zorgt ervoor dat je minder kwetsbaar bent en kan overleven.

 

Deze patronen kunnen op den duur gaan schuren. De beschermingsmechanismen die als kind nodig waren, zitten nu soms in de weg. Vaak ben je je niet eens er bewust van, waarom dit zo bij jou werkt. Dat je bijvoorbeeld anderen aan het “pleasen” bent om maar erbij te blijven horen. Of dat je jezelf opblaast als je je onveilig voelt. Situaties van nu raken vaak een oud beschermingsmechanisme in jou. Daardoor kun je ook soms buiten proportie reageren, terwijl dit in de huidige situatie niet nodig is. Je wordt niet afgewezen als je de ander niet “pleast”. En ook al zou dit wel gebeuren, je overleeft dit wel.

 

Echte vrijheid en veiligheid zitten in jou!

Deze hoef je niet te zoeken in de buitenwereld. Door weer met jouw pure zelf contact te maken en je mechanismen te doorzien, kun je deze weer gaan ontmantelen en steeds meer loslaten. En de liefde voor jezelf voelen, zodat je niet afhankelijk bent van anderen om je goed te voelen.

 

Wil jij dit ook ont dekken en weer een stap te zetten naar meer vrijheid in jezelf?

Als je snel bent, kun je nog gebruik maken van de herfstaanbieding, die alleen nog in oktober geldt. Boek snel jouw afspraak voor een transformatiesessie.

 

Review van een klant, waar ik zo blij van word 😊:

 

 “ Janneke is een warme en betrokken coach, zij neemt je mee op een liefdevolle manier naar heling en transformatie. Ik kon bij de kern komen en dat was zo fijn. Alles viel op zijn  plek, ik als klein meisje die een overlevingsstrategie heeft ingezet. Ik begrijp nu waarom en mocht het nu loslaten. Door de prachtige manier hoe Janneke meeneemt, kon ik daar komen waar ik moest zijn. Ik ben dankbaar dat ik zo’n enorme stap kon maken.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0