Op de achtergrond voel ik rusteloosheid

Er knaagt een gevoel van rusteloosheid

“Mijn leven is wel op orde, ik heb een leuke baan, ik vermaak me goed. De tijd vliegt voor bij… Maar… ergens in mijn lijf voel ik onrust. Er kriebelt iets. Iets wat me toch puzzelt. Ergens ligt er nog een verlangen. Een verlangen naar meer? Een verlangen naar meer diepgang? Een vraag of dit nu is waar het leven om gaat. Wat zou ik nu verder nog willen met mijn leven. “

 

“Ligt er nog iets op mijn pad wat ik nog niet zie of weet? Op sommige momenten ervaar ik een voorgevoel of intuïtie. Een gevoel dat er buiten ons dagelijks leven nog een andere laag is die ik voel of zie. Er is nog een nieuwe laag die te ontdekken. Dit geeft een ander soort kriebels, een nieuwsgierigheid.“

Dit is wat ik lang gevoeld heb. Tot ik heb geleerd hoe ik hier bij kom. Wat dit mij wil vertellen. 

 

Ervaar jij die rusteloosheid? En de nieuwsgierigheid om te ontdekken wat dit is?

 

Hoe dan?

Ga er eens mee zitten. Wat wil het je vertellen? Wees eens helemaal stil, stel de vraag wat dit gevoel je wil vertellen. Concentreer je op het gevoel in jou. En laat vooral je gevoel spreken.  

Een andere manier is om eens “journalling” op dit thema. Je schrijft je vraag op: Wat wil dit gevoel van rusteloosheid me vertellen? Vervolgens blijf je vijftien minuten lang schrijven. Je pen verlaat het papier niet, je schrijft en schrijft alles wat er in je op komt op. En je blijft doorschrijven. Zonder oordeel. Omcirkel daarna de woorden die een diepere laag in jou bloot leggen.

Misschien is er een verlangen dat zich aandient. Of een vraagstuk dat nog aangekeken mag worden. Een behoefte aan meer zingeving, aan meer in contact zijn met je ziel en ontdekken wat jouw missie hier op aarde is. Om daar stappen in te kunnen ondernemen.

 

Herken je dit thema in jezelf en wil je meer weten hoe je hierin stappen kan maken, ik spar graag eens met je om dit te verkennen.

 

 

(Op de foto zie je een bloem groeiend tussen de rotsen. Op vakantie kwam ik deze tegen. Als je snel loopt, zie je niet de prachtige bloem. Hij valt bijna weg en zou je daar niet verwachten. Maar als je even stil staat en wat beter kijkt, is er zo veel moois te ontdekken.)

Reactie schrijven

Commentaren: 0