Show your colours

Er helemaal mogen zijn, met alles wat je bent. Zonder schaamte en voorzichtigheid, vanuit liefde voor jezelf en vanuit vrijheid.

Verlang jij daar ook naar?

 

De Vlaamse gaai herinnerde me daar vandaag aan. Met haar prachtige kleuren vliegt ze naar de boom in onze voortuin. Vrij en kleurrijk.

 

Het is voor mij een oude bekende valkuil om me aan te passen aan wat ik denk wat gewenst is. Mezelf steeds af te vragen wat een ander ervan zou denken. Dan ben je altijd voorzichtig en houd je jezelf ingetogen. Herken jij dit ook?

 

Wat mij heeft geholpen om me steeds vrijer te voelen is allereerst bewustwording van wat zich in mij afspeelt. Mijn gedachten, gevoelens en de signalen van mijn lichaam. Door hier bewuster van te worden, kun je zien wat er in je gebeurt en hier ook andere keuzes in maken.  

 

Als een patroon diep in jou geworteld zit, helpt het ook om terug te gaan naar de oorsprong. Door welke situatie is deze imprint in jou ontstaan? Dit was destijds waarschijnlijk een waardevolle overlevingstechniek. Alleen nu niet meer helpend en niet meer nodig. Anderzijds heeft het waarschijnlijk ook je geholpen bepaalde talenten te ontwikkelen. Door hier bewust van te worden en ook op alle lagen op te schonen wat jou niet meer dient in jouw systeem, voel je je steeds vrijer. De stappen hierin zijn herkennen, erkennen en helen. Zo kun je steeds meer je echte zelf zijn en hier van genieten.

 

Stel je voor dat je vrij bent van je eigen belemmerende gedachten en jezelf helemaal kunt accepteren zoals je bent. Hoe voelt dat voor jou?

 

Wil je meer weten over hoe je stappen kunt maken om dichterbij echte zelf te komen? Dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  

NB de spirituele betekenis van de Vlaamse gaai is ook nog eens treffend: De Vlaamse Gaai is een boodschapper tussen hemel en aarde en stimuleert jou om in je eigen kracht te gaan staan. Hij geeft  jou de boodschap: jij mag gaan staan voor wie jij diep van binnen bent.

Reactie schrijven

Commentaren: 0