Ik hou van mij

“Ik hou van mij”

“Ik hou van mij”

“Ik hou van mij”

 

Zeg dit eens tegen jezelf. En nog eens, en nog eens.. Tot je het echt gaat voelen.

Dit maakt echt een verschil. Als je lief en mild naar jezelf bent, ga je merken dat veel stress en frustratie oplossen.

 

We zijn vaak zo streng voor onszelf. We moeten aan van alles voldoen. Bijvoorbeeld door hard te werken, lief te zijn, er voor je kinderen te zijn, je huishouden keurig op orde te hebben, alles goed te doen..

Alles goed doen. Dit is onmogelijk. Dan voldoe je nooit helemaal.

De normering voor jezelf, die eigenlijk onhaalbaar is, geeft veel stress en verdriet.

 

Grappig hoe anders dit is als je naar een ander kijkt. Je blik is dan vaak veel minder streng. Dan begrijp je wel dat iemand niet perfect kan zijn. Probeer het maar eens uit. Kijk eens naar jezelf alsof je een vriend of vriendin van jezelf bent.

Merk je het verschil? Is je blik milder?

 

Weet dat jij in de basis al ok bent. Iets in jou, misschien wel diep weggestopt, weet dat je goed genoeg bent. Alles waar je aan wilt voldoen, is niet van belang om van jezelf te houden. Het zijn hooguit verlangens of misschien niet eens meer belangrijk als jij weet en voelt dat je al ok bent.

 

Wil jij meer liefde voor jezelf voelen? Doe dan deze oefening mee.

Stel je voor dat jij onvoorwaardelijk van jezelf houdt.

Hoe voelt dat?

Wat brengt jou dat?

Probeer het je eens in te beelden, hoe zou dat zijn?

Probeer je eens met dit gevoel te verbinden.

Waar voel je dit in je lijf?

Probeer het gevoel eens te vergroten.

 

Dit is een mooie oefening om elke dag even te doen als je wakker wordt. Doe dit elke dag een paar minuten gedurende een paar weken en ervaar eens wat dit voor jou doet om zo je dag te beginnen.

 

Ik weet dat het niet makkelijk is. Om dit even om te draaien. Het kan zijn vaak diverse laagjes om onszelf heen gebouwd om ons te beschermen. Dit muurtje maakt het soms lastig om de liefde voor jezelf te kunnen voelen. Dan is het mooi om te ontdekken wat dit is en dit aan te kijken. Zodat je een volgende stap kunt maken. Weet dat je hier ook hulp bij kunt vragen. En dat ik je graag begeleid.

 

Luister hier naar het mooie liedje van Harrie Jekkers "Ik hou  van mij"

Reactie schrijven

Commentaren: 0