Jij doet ertoe

Jij doet er toe.

Ergens diep verscholen in je bewustzijn of zelfs in je onderbewustzijn, ligt er een gevoel van het niet waard zijn, er niet toe doen, niet goed genoeg zijn. Hoe bijzonder dat wij dit als mens zo in ons systeem hebben zitten.

 

Als we dit eens gewoon los konden laten? Hoe zou dat zijn?

 

Wat zou dat een vrijheid geven, een ruimte, een lef, geluk en vrede. Als we dit allemaal los konden laten. Vrij zijn van ons eigen zelfoordeel, angsten en de projectie hiervan op een ander.

 

Helaas is er geen toverstafje dat dit even helemaal oplost. Wel kun je hier zelf aan werken. En laagje voor laagje ontdekken wat jou tegenhoudt om voluit vrij te zijn van je eigen oordeel en remming. Zodat je steeds meer de liefde kunt voelen in je hart. De liefde voor jezelf volop kan laten stromen.

 

Ik droom van een wereld waarin we allemaal weer vanuit liefde leven, liefde voor onszelf en van daaruit ook in liefde naar de ander. Hoe zou de wereld er dan uit zien?

 

Vaak is onze focus op de liefde van de ander. Vind de ander mij wel lief en leuk? Dat wil ik zo graag. Zo graag dat ik me aanpas, niet volledig ben wie ik ben, niet alles zeg en laat zien zonder schroom of schaamte. Mezelf niet volledig uitspreek, want .. vindt de ander dat wel ok?

 

Laten we beginnen met onszelf helemaal OK te vinden, dan maakt het niet meer zoveel uit wat die ander van mij vindt. De basis is goed. Is stevig. Is liefdevol en is heel krachtig.

 

Steeds meer mensen zijn hier naar op zoek. Naar wie ben ik zelf? Naar de liefde in zichzelf. Naar het loslaten van wat hier tussen zit. Wat zou de wereld mooi zijn, als steeds meer mensen hierin ontwikkelen..

 

Doe jij mee?

 

Veel liefs, Janneke

Reactie schrijven

Commentaren: 0