Op het point of no return

Op het point of no return..

Je hart volgen en stappen zetten in wat jij echt wilt. Zou jij dat ook willen? Ik wil het heel graag en probeer het ook. Toch blijf ik af en toe hangen op punten die ik echt lastig vind. Dat is soms een echte worsteling. Het voelt als een “dood punt”. Ik kom niet voor- of achteruit. Om vooruit te komen moet ik een spannende stap zetten. Ik wil ook niet achteruit, omdat ik al zover bent gekomen en ook niet terug wil.

 

Dan kan ik allerlei uitwegen vinden. Dan heb ik allerlei andere dingen te doen, wordt door van alles afgeleid. Om maar niet de spannende stappen te zetten die ik eigenlijk wil zetten. Ik weet dat ik vooruit wil. Maar ik kan ook allerlei redenen te bedenken waarom het lastig is. Wat anderen er wat van kunnen vinden. Dan is het zo lastig om toch door te gaan.

 

Herken jij dit ook? Hieronder vertel ik je wat mij helpt om verder te komen.

 

Wat kun je doen om door alle ongemakkelijkheid heen te gaan en jouw hart te volgen?

  1. Ga bij jezelf te rade, wat gebeurt er in jou als je deze stap wilt zetten? Wat voel je dan? Wat gebeurt er in jouw lijf? In jouw gedachten? In jouw energie? Schrijf dit voor jezelf op en probeer de diepere laag te ontdekken. Welke angst zit hier specifiek onder? Blijf jezelf vragen stellen tot je tot de kern komt. Dit voel je wel in jouw systeem, waar echt het spannende/ lastige punt zit. Het kan helpen om dit op te schrijven.
  2. Onderzoek vervolgens bij jezelf hoe reëel deze angst is en of je hier je door laat tegenhouden. Dit geeft vaak inzicht over jezelf en vaak ook al verlichting van de angst als je deze hebt geanalyseerd. Nu je dit voelt dat je doorziet wat er gebeurt in jouw systeem, kun je doorpakken naar de praktische acties.
  3. Zoek een geschikt persoon die jouw stok achter de deur wil zijn. Spreek af welke eerste kleine actie voor jou haalbaar is en wanneer je dit doet.
  4. Plan jouw actie, uiteengezet in alle kleine punten die nodig zijn, concreet in je agenda. Spreek met jezelf af dat je dan ook echt dit gaat doen. Leg dan alles aan de kant en focus je op totdat je deze punten hebt volbracht.
  5. Wees trots op jezelf voor elk (mini) stapje dat je hebt gezet, want zo kom je toch elke keer weer verder op jouw eigen pad.

 

 

Pas als je de stap echt hebt gezet, ga je ontdekken wat er dan gebeurt. Vaak valt het in de praktijk reuze mee en is het minder spannend dan je vooraf dacht. En ben je opgelucht, blij en trots. Zodat je de volgende keer vol vertrouwen vooruit gaat. Totdat je weer zo’n punt tegenkomt, dan ga je gewoon bovenstaande punten weer even bij langs.

 

Sparren over jouw stap en wat je daarin tegenhoudt?

Vind je de tips hierboven nog best lastig? Of wil je gewoon eens vrijblijvend sparren over de stap die jij graag wilt zetten en wat je daarin tegenhoudt? Plan dan een vrijblijvende afspraak in  Ik denk graag met je mee hoe je over dit punt heen komt en je hart kunt volgen.

 

Ik ben blij dat ik met deze post weer een stap heb gezet op het gebied van mijn zichtbaarheid. Dat vind ik soms best lastig. Dan stel ik het uit of publiceer ik het niet omdat het niet goed genoeg is. Ik ben blij en trots dat ik weer een stapje heb gezet vandaag 😊.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0