"Ik ben volmaakt"

“Ik ben volmaakt”

Een van de zinnen uit de affirmaties in het Lichter Leven Programma om jezelf te bekrachtigen.

Oei! Die is best lastig om tegen jezelf te zeggen. Dat voelt ook niet zo. Hoezo ben ik volmaakt?

We zeggen dagelijks tegen onszelf wat er allemaal niet goed is en niet goed gaat. Dat is normaal en logisch. Hoe kan het dan niet normaal zijn om het tegenovergestelde te zeggen. Waarom zou ik niet volmaakt zijn? Met alle menselijke eigenschappen die ik heb. De dingen die ik doe, voel, ervaar en van leer?

Probeer het maar eens, zeg tegen jezelf “ik ben volmaakt”.

Wat doet dit  met jou?

Ook al voelt het eerst ongemakkelijk, probeer jezelf eens met positieve geluiden over jezelf te bevestigen. Dit maakt dat de neuronen in je brein deze positieve gedachten en gevoelens steeds makkelijker vinden en ervaren.

Hoe zou het zijn als ieder mag voelen dat hij/zij in essentie volmaakt is. En vanuit die volmaaktheid naar zichzelf mag kijken?

Wil jij ook positiever naar jezelf kijken? En ervaren dat je dan een hele andere basishouding hebt? Dan is het Lichter Leven traject misschien wat voor jou. Hierin ga je stap voor stap aan de slag met het kijken en handelen vanuit liefde.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0