Een plekje voor jezelf

Afgelopen weekend heb ik een plekje voor mezelf gemaakt. Een plekje waar ik me kan terugtrekken. Een meditatie doen, inspirerende boeken lezen of een webinar volgen, zonder gestoord te worden. Dit is waar ik even kan stil kan zijn, niets hoef en me kan ontspannen.

 

Heb jij zo'n plekje voor jezelf? Waar je even een moment met en voor jezelf hebt? Waar het is maakt niet uit, ook al is het een paar minuutjes. Want door die paar minuten stilstand, kun jij een moment bewust bij jezelf stil staan. Stilstaan bij hoe je je voelt, wat je nodig hebt. En dat maakt dat je ook bewust een keuze kan maken hoe je je dag verder in gaat. Wat op dit moment belangrijk is voor jou.

 

Tip:

Wil jij ook zo’n plek?
Ø  Zoek een plekje in je huis waar je je prettig voelt en waar je je even ongestoord kunt terugtrekken. Zet er wat spulletjes neer waar jij blij van wordt, bijvoorbeeld een kussentje, inspirerende plaatjes, een mooi kristal.
Ø  Spreek af dat je niet gestoord wordt als je daar bent.
Ø  Wen je aan om je op een vast tijdstip op de dag even een moment voor jezelf te nemen.
Ø  Zet een vast alarm op je telefoon, dat je eraan herinnert dit ook echt te doen.
Ø  Als je op je plekje zit: adem dan even een paar keer diep in en uit en voel hoe je erbij zit/staat. Scan even je lichaam, je gedachten en je emoties en voel wat je nodig hebt. Zodat je vervolgens je dag bewust verder kan gaan op een manier die goed voor je is.

Ø  Ontdek wat het je oplevert om zo elke dag een paar minuten stil te staan.

 

Laat je het me weten wat jouw favoriete plekje is en wat het je brengt?

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0