Uitstelgedrag, van angst naar liefde

Uitstelgedrag, van angst naar liefde
 
Pff… enerzijds heb ik het gevoel dat ik aan de slag moet. Maar anderzijds zoek ik voortdurend afleiding om maar niet te hoeven doen wat ik eigenlijk wil. Wat zit daaronder? Waarom doe ik dit?
Ik vraag mezelf af, wat houdt me tegen? Angst. Angst om het niet goed te doen, angst voor wat anderen ervan vinden. Als ik daar eens goed induik en voel, voel ik spanning in mijn buik. Een onderliggende laag van niet goed genoeg zijn. Deze herken ik als overtuiging die ik vaker tegenkom en al veel werk op gedaan heb. Kan ik dit omarmen? Dit gevoel mag er ook zijn, dit is ook deel van mij.
 
Mijn angsten zijn er ook, dit is onderdeel van mij.
 
Ik probeer dit met liefde te omarmen. Dank je wel dat je er bent. Je bent deel van mij. Dit deel wil me helpen door triggers te voelen en me alert te maken op wat nog mag helen. Door mild hiernaar te kijken en het te accepteren, verandert langzaam het gevoel van spanning in mijn buik. Dan voel ik: ik mag er zijn, precies zoals ik ben. 
 
Herken jij dit uitstelgedrag dat je tegenhoudt? En dat je niet kunt zijn wie je bent?
 
Wat je kunt doen:
1.   Probeer eens te doorvoelen wat er in je gebeurt
2.   Accepteer wat er naar boven komt en omarm dit als deel van jezelf.
 
Ontdek wat het je brengt!
 
Wil je vrijblijvend met mij sparren over wat je kan doen om toch te bereiken wat je wilt? Plan een gratis kennismakingsgesprek via mijn website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0